Παραμένει η οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία Τεμπονέρα – Ποιο το μήνυμα Κασσελάκη στον
Η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη με τίτλο «απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;», και στην οποία θα φιλοξενηθούν ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά συνεχίζει να απασχολεί τα κόμματα, καθώς οι συμμετέχοντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Αν και κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει εμπλοκή με την διοργάνωση της εκδήλωσης και άρα μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, τα στελέχη που έχουν κληθεί για να εκπροσωπήσουν τα κόμματα (Διονύσης Τεμπονέρας, Έφη Αχτσιόγλου, Μανώλης Χριστοδουλάκης) υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω καθώς γι’ αυτούς δεν μετράει το ποιος διοργανώνει την εκδήλωση, αλλά το περιεχόμενο που θα έχει αυτή.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως στελέχη όλων των τάσεων εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένα, έως εξοργισμένα με την πρωτοβουλία Τεμπονέρα, καθώς όπως λένε ο γνωστός εργατολόγος υποσκάπτει το κόμμα σε μία κρίσιμη στιγμή, ενώ μπερδεύει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το μήνυμα που στέλνει.
Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει την στήριξη πολλών στελεχών της παλιάς «Κίνησης Μελών» χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά της εκδήλωσης, καθώς και για το πώς πρέπει να γίνει ο διάλογος στο προοδευτικό τόξο: «Όχι δεν θα πήγαινα. Μας αφορά, πρέπει να γίνει από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα πήγαινε γιατί δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε πως «πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα και πάντα σε συνεννόηση με το κόμμα».
Από την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα θυμίζουν πάντως πως την τελευταία του παρέμβαση για την ανάγκη δημιουργίας «δημοκρατικού μετώπου» και επισημαίνουν πως αυτή η συζήτηση περί συνεργασιών έχει ανοίξει στην κοινωνία.
Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως παρουσίασε χθες το νέο think tank για την παιδεία με τη συμμετοχή επτά ακαδημαϊκών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμη είναι και η τεχνοκρατική ομάδα για την έρευνα και την υγεία.
Με αυτή την κίνηση – λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να διαμηνύσει προς όσους έχουν δεύτερες σκέψεις και ειδικά προς τον Διονύση Τεμπονέρα ότι την ώρα που κάποιοι τον υποσκάπτουν αυτός προχωράει την αναδιάρθωση του κόμματος.
Τι υποστηρίζει ο Χριστοδουλάκης
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με τη σειρά του, σε συνέντευξη του υπεραμύνθηκε της επιλογής του να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση λέγοντας… «Είναι μια ανοιχτή συζήτηση που γίνεται στο φως και όχι στο παρασκήνιο, με σκοπό να προκαλέσει έναν γόνιμο προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας».
Ο πρώην γραμματέας του κινήματος δεν παρέλειψε να δώσει και τη δική του οπτική για τη στρατηγική που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου: «Η πραγματική ερώτηση ωστόσο, κατ’ εμέ, αφορά στον αν η δεύτερη θέση από μόνη της επαρκεί. Και θα έλεγα πως είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για την προοπτική και το ρόλο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει να διαδραματίσει».
Σε άλλη του συνέντευξή ο πρώην γραμματέας διευκρίνισε ωστόσο πως «αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις, τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε μένα… Το πολιτικό κενό για μένα και για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το καλύψει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης».
Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, πηγές έλεγαν πως η Έφη Αχτσιόγλου προσκλήθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. Όπως αναφέρουν «ανταποκριθήκαμε θετικά καθώς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου».