Credit: Unsplash.com
Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την υγεία.
Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, διαπιστώνει πως η κατανάλωση καφέ ενδέχεται να «προστατεύει» από τη νόσο του Πάρκινσον.
Εξετάζοντας δεδομένα που συλλέχθηκαν σε 184.024 άτομα, η διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές καφέ είχαν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Πάρκινσον από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου καφέ.
Περαιτέρω ανάλυση ενός δείγματος εκατοντάδων ατόμων με Πάρκινσον μετρήθηκαν τα επίπεδα των πρωταρχικών μεταβολιτών της καφεΐνης , της παραξανθίνης και της θεοφυλλίνης στο αίμα – διαπιστώνοντας ότι είχαν αντίστροφη συσχέτιση με τον κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον.
Διαβάστε το δημοσίευμα στο instyle.gr
Το πρωτότυπο άρθρο ανήκει στο Real.gr – Ενότητες-Πολιτική .


