H βαριά «σκιά» Τσίπρα «αγχώνει» την Κουμουνδούρου – «Ήττα» Κασσελάκη στην οργανωτική του σ
H Κουμουνδούρου «αγχώνεται» με κάθε κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός τηρεί στάση θεσμική
Με «μύλο» μοιάζει η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η συζήτηση για την Κεντροαριστερά στην οποία θα λάβουν μέρος ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Έφη Αχτσιόγλου, έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων.
Παράλληλα, η Κουμουνδούρου «αγχώνεται» – μάλλον αναίτια – με κάθε κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και η οποία δημοσιοποιείται – όπως ήταν η χθεσινή η συνάντηση του με τον Διονύση Τεμπονέρα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός τηρεί στάση θεσμική, χωρίς να βάζει «τρικλοποδιές» -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- στον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η «σκιά» του σκεπάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αγχώθηκαν από τη συνάντηση
Η πόρτα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, επί της λεωφόρου Αμαλίας, είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος ζητάει να δει τον και να συζητήσει μαζί του, είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό συνέβη και με το νεαρό στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας, που είχε ζητήσει να τον δει.
Όμως, το ραντεβού αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε προβληματισμό στην Κουμουνδούρου. Και αυτό προκύπτει από τα σχόλια που κάνουν πρόσωπα με πρόσβαση στον 7ο όροφο και στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη. Σημείωναν -με εμφανή κριτική διάθεση- πως μια τέτοια συνάντηση, σε αυτή τη χρονικά συγκυρία, όταν και έχει προκληθεί τέτοιος θόρυβος από την εκδήλωση που θα συμμετάσχουν τα τρίτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, ενδεχομένως και να στέλνει λάθος μηνύματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ρωτήσει κανέναν για το ποιον και πότε θα βλέπει. Ωστόσο, φρόντισαν οι συνεργάτες του να ξεκαθαρίσουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να πάει στην πολυσυζητημένη εκδήλωση και πως το μόνο πολιτικό γεγονός στο οποίο θα παραστεί το επόμενο, είναι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως αυτό να ανησυχεί τους συνομιλητές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης περισσότερο και από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να τοποθετηθεί μπροστά στο ανώτατο όργανο του κόμματος που ίδρυσε.
Στόχος των τρολ ο Τεμπονέρας
Μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τα τρολ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, έχουν στοχοποιήσει τον Διονύση Τεμπονέρα. Επί της ουσίας, επαναφέρουν τη θεωρία του «υπονομευτή» την οποία ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και στις δύο διαδοχικές διασπάσεις.
Είναι προφανές για ακόμα μια φορά ότι αυτοί οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα έχουν κοινό κέντρο καθοδήγησης, το οποίο και επιτίθεται σε όσους δεν είναι αρεστοί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήττα Κασσελάκη στην ΚΟΕΣ
Εν τω μεταξύ, υπάρχει και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι προετοιμασίες συνεχίζονται μετά κόπων και βασάνων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης. Αφορμή υπήρξε η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, για την εκλογή των συνέδρων με υβριδικό τρόπο – δηλαδή μέσα από ψηφοφορία τόσο στις οργανώσεις, όσο και ηλεκτρονικά.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και τελικά δεν έγινε αποδεκτή από το όργανο, κάτι που σε απλά λόγια σημαίνει ήττα για την πλευρά της ηγετικής ομάδας.
Ο Χρήστος Σπίρτζης έβαλε ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας, ζητώντας να μπουν λειτουργικά συστήματα ασφαλείας και αξιοπιστίας για την εκλογή των οργάνων και των συνέδρων. Μάλιστα, ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε το θέμα να μπει σε ψηφοφορία. «Δεν έχει το κόμμα πολιτική λειτουργία και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να πάμε σε χαλαρή διαδικασία απόφασης και για αυτό πρέπει να γίνει ψηφοφορία», φέρεται να υποστήριξε.
Μετά την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού, ακολούθησαν σε υψηλούς τόνους και τα μέλη που ανήκουν παλιά προεδρική ομάδα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, η Ράνια Σβίγκου προσπαθούσε να στηρίξει την πρόταση του προέδρου.
Προκειμένου να αποτραπεί η αρνητική καταγραφή και να αποφευχθεί μια μεγάλη ήττα της νεοπροεδρικής ομάδας, υπήρξε παρέμβαση στελεχών κοντά στον πρόεδρο, που σημείωσαν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο πρόεδρο ότι η ΚΟΕΣ δεν εγκρίνει την ηλεκτρονική εκλογή οργάνων και συνέδρων.