Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έξι υποψήφιοι για μια θέση στον… πράσινο ήλιο – Τα βιογραφικά των υποψηφίων
Το ρολόι μετράει αντίστροφα και σε μία εβδομάδα ακριβώς οι ψηφοφόροι και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν απέναντι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον αρχηγό της αρεσκείας τους. Έξι υποψήφιοι διεκδικούν την καρέκλα του προέδρου του κόμματος, με στόχο να το οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, σε πιο υψηλά ποσοστά και φυσικά καθοδηγητή των εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Αν και εφόσον, βέβαια, ανοίξει το κεφάλαιο αυτό.
Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για την κεντρική θέση στον ήλιο, τον… πράσινο ήλιο, τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.
Το debate ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τις θέσεις τους στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής σκηνής και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία. Παρατηρήθηκαν ομοιότητες, παρατηρήθηκαν όμως και διαφορές.
Όσο για τα βιογραφικά τους; Εκεί η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς ο κάθε υποψήφιος έχει χαράξει τη δική του πορεία στην πολιτική και εντός της Χαριλάου Τρικούπη.
Το iEidiseis.gr συγκέντρωσε τα βιογραφικά τους από τις επίσημες σελίδες τους και σας τα παραθέτει:
Νίκος Ανδρουλάκης:
Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατέχει master στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».
Είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ.
Το 2006 εκλέχθηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.
Το 2001 εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΑΣΠ, της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Το 2008 εκλέχθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Το 2013 επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση ως Γραμματέας.
Τον Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς και το 2019 επανεκλέχθηκε με το Κίνημα Αλλαγής.
Συμμετείχε στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ήταν μέλος: AFET Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, D-CN Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην: ENVI Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, AGRI Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, DROI Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, SEDE Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας, DLAT Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.
Στις εσωκομματικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021 αναδείχτηκε Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επικρατώντας του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 67,17%. Στον πρώτο γύρο της διαδικασίας είχαν αποκλειστεί: Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης.
Χάρης Δούκας:
Ο Χάρης Δούκας είναι Δήμαρχος Αθηναίων και Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12/05/1980. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΜΠ, με θέμα τα συστήματα αποφάσεων για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ασχολείται με την ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Η ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητάς του, υποστηρίζοντας την χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται «κτήμα» όλων των πολιτών.
Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει, έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και διαδικτύου. Τα συστήματα που αναπτύσσει υποστηρίζουν την χάραξη πολιτικών κινητοποίησης της κοινωνίας και την υλοποίηση βιώσιμων δράσεων, που στηρίζουν συμμετοχικά σχήματα και μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλούτο που να μας αφορά όλους.
Για τη δράση και το έργο του έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Παύλος Γερουλάνος:
Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1966. Ο ίδιος λέει ότι θυμάται έντονα στην παιδική του ηλικία να ακούει στο ραδιόφωνο το «Εδώ Πολυτεχνείο» και να τον σημαδεύει. Θυμάται τη μέρα που έπεσε η Χούντα, θυμάται και τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ το 1981 στην Αθήνα.
Ο πατέρας του, Μαρίνος Γερουλάνος, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης που ασχολήθηκε με το Περιβάλλον, ως Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού.
Το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Williams College από όπου πήρε πτυχίο στην Ιστορία.
Έναν χρόνο αργότερα, το 1989, εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην Photoelectron Corporation, θυγατρική της Thermo Electron Corporation και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays.
Το 1994 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Tμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT και σε ηλικία 28 ετών μετακόμισε στο Ληξούρι, όπου ανέλαβε την αναδιάρθρωση της οικογενειακής επιχείρησης Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.
Το 1995 ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με την πολιτική, ως συνεργάτης του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Γκρέβιλ Τζάνερ, στις βουλευτικές εκλογές.
Το 1999 έγινε σύμβουλος του τότε υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και ανέλαβε, έως το 2004, τη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.
Το 2004 εργάστηκε ως σύμβουλος στην Egon Zehnder International.
Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2009.
Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, που έφεραν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με 44% και 160 έδρες στη Βουλή. Στις εκλογές αυτές εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, κατέχοντας την 5η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού.
Το 2012 έθεσε την παραίτησή του – χωρίς να γίνει αποδεκτή – στη διάθεση του τότε, πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μόλις την είδηση της ένοπλης ληστείας στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.
Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση το 2015.
Το 2015 ανέλαβε τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.
Το 2017 κατέθεσε στη δημόσια σφαίρα την «Αναγέννηση», ένα πολιτικό κείμενο που συμπύκνωνε τη θεώρησή του για την οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μέλλον της Ελλάδας μέσα από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
Το 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και της Πολιτικής Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, λαμβάνοντας ποσοστό 13,19% και την τρίτη θέση (27.491 ψήφοι) στον πρώτο γύρο.
Το 2021 ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντας 6.245 υπογραφές στήριξης, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με ποσοστό 2,97% στον πρώτο γύρο.
Το 2022 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Το 2023 εξελέγη βουλευτής ως πρώτος στη σταυροδοσία, συγκεντρώνοντας 8.274 ψήφους. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 επανεκλέχθηκε όντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας.
Άννα Διαμαντοπούλου:
Η Άννα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε το 1959 στην Κοζάνη.
Είναι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία ως Νομάρχης Καστοριάς. Διορίστηκε στη θέση αυτή το 1985, σε ηλικία 26 ετών και υπηρέτησε τη θέση μέχρι το 1986, οπότε και ανέλαβε γενική γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας.
Στη συνέχεια, ανέλαβε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε γενική γραμματέας Βιομηχανίας.
Το 1996 εξελέγη πρώτη, Βουλευτής Νομού Κοζάνης και ανέλαβε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα σε θέματα Βιομηχανίας.
Τον Σεπτέμβριο του 1999 ανέλαβε Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εκλέχθηκε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ανέλαβε συντονίστρια για θέματα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Τον Μάρτιο του 2005 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών.
Τον Ιούνιο του 2006 ορίστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ως υπεύθυνη για τη σύνταξη της προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Α’ Αθήνας.
Τον Οκτώβριο του 2009 εκλέχθηκε εκ νέου Βουλευτής Α’ Αθήνας.
Τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, όπου παρέμεινε μέχρι το 2012.
Τον Μάρτιο 2012 έως τον Μάιο 2012 ανέλαβε τη θέση της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.
Το 2013 ίδρυσε το Thin Tank «Το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος.
Το 2017 ίδρυσε την κίνηση – με τη σύμπραξη του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Ραγκούση (τον οποίο στη συνέχεια απομάκρυνε επειδή έδωσε το «παρών» στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) – το οποίο συνεργάστηκε με το Ποτάμι.
Το 2020 υπήρξε η υποψήφια της Ελλάδας για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ.
Το 2021 – 2023 ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών (High Level Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην ΕΕ.
Συνολικά στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε από το 1976 σε πολλές κομματικές θέσεις.
- 1984 – 1986 Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης (μέλος τριμελούς γραμματείας).
- 1987 – 1990 Αναπλ. Γραμ/τέας Τομέων Διαφώτισης, θεσμών & Αυτοδιοίκησης.
- 1991 – 2004 Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
- 1993 – 1996 Μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.
- 1996 – 1999 Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.
- 2004 – 2007 Μέλος του Πολιτικού και Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
- 2005 – 2007 Επικεφαλής Προγράμματος ΠΑΣΟΚ.
- 2007 – 2009 Πολιτική Εκπρόσωπος για θέματα Παιδείας στο Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ.
Έχει γράψει τα βιβλία:
- «Το Μέλλον της Ευρώπης» Μια συζήτηση για όλους, μια υπόθεση συμμετοχής – Σεπτέμβριος 2002.
- «Η Έξυπνη Ελλάδα» Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που άλλαξε – Μάιος 2006.
- «Από το Ντεσεβό στο Drone» Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα – Αύγουστος 2020.
Μιχάλης Κατρίνης:
Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε στο Πελόπιο της Αρχαίας Ολυμπίας το 1975.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιους.
Το επάγγελμά του, αν δεν το γνωρίζετε, είναι οδοντίατρος.
Έχει πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Βιολογία Στόματος (Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας), ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το 2007 και το 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Ηλείας, όπου συμμετείχε σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, διατελώντας μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP).
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.
Από τον Δεκέμβριο του 2021 εξελέγη ομόφωνα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μετά από πρόταση του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Τον Ιούλιο του 2023 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Έχει διατελέσει μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).
Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).
Νάντια Γιαννακοπούλου:
Η Νάντια Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Δεκεμβρίου 1977 και είναι κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και έχει εργαστεί ως δικηγόρος.
Από το 2008 είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη και έχουν τρία παιδιά.
Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική (LSE) και στο Εμπορικό & Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol).
Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο αλλά και στις διεθνείς συμβάσεις.
Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα).
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012.
Από τον Αύγουστο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Από τον Δεκέμβριο 2015 έως την προεκλογική περίοδο του 2019 ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές του 2019 και του 2023 εκλέχθηκε Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Είναι υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος και από τον Δεκέμβριο του 2022 είναι Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1995. Στα φοιτητικά της χρόνια ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών. Στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο και ήταν ένα από τα τρία νεότερα μέλη του. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Πολιτικών Νεολαίας και μέλος του Τομέα Αποδήμου. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, υπεύθυνη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος του Προεδρείου του Συνεδρίου.
Στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή ως μέλος της Γραμματείας Εθελοντισμού ενώ εκλέχθηκε και πάλι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου (τρίτη ανάμεσα στις γυναίκες υποψήφιες).