Αντι-woke ρητορική από την κυβέρνηση
Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχει απορρίψει τις… σειρήνες για στροφή προς τα δεξιά της κυβέρνησης, μετά το στραπάτσο στις ευρωεκλογές, ωστόσο, φαίνεται ότι μια αντι-woke ρητορική αρχίζει και μπαίνει στο… πρόγραμμα.
Τι εννοούμε; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε για το 2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Συνύπαρξη» που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου θα υπάρξει τη δεύτερη μέρα drag show και προβολή ταινίας pride και για κάποιες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.
Τι απάντησε; «Τις οποίες αντιδράσεις συμμερίζομαι απόλυτα, να σας πω. Γιατί εδώ μιλάμε για μια διαδικασία που είναι η χορήγηση αιγίδας από έναν κρατικό φορέα, εν προκειμένω από το υπουργείο Πολιτισμού, που είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, η οποία δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα και χωρίς εξαντλητικό έλεγχο».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε, δε, ότι «η έγκριση δόθηκε μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής, η οποία όμως εισήγηση δεν συνόδευε το αναλυτικό πρόγραμμα. Άρα, δεν ενέκρινε, γνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο αρμόδιος υφυπουργός. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε εξαντλητικό έλεγχο και δεν σημαίνει ότι οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν υπερβολικές, σε καμία περίπτωση».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι λογικές οι ανησυχίες των πολιτών. Και προφανώς, στο εξής, κάτι που συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν δίνεται η αιγίδα, πρέπει να γίνεται εξαντλητικός έλεγχος της κάθε εκδήλωσης και του αναλυτικού της προγράμματος για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα».
Κι όλα αυτά από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που υπερηφανεύεται -και σωστά- ότι ψήφισε το νόμο για την ισότητα στο γάμο. Φαίνεται ότι η πίεση από τα δεξιά έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής…